Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Burna jesen na finančnih tržiščih

November 23, 2015 14:46

Kot smo že napovedovali pred meseci, so se aktivnosti v zadnjem času na finančnih tržiščih povečale. Vrednosti mnogih finančnih instrumentov se premikajo v večjih razponih, kot je to običajno, še večje premike pa lahko pričakujemo v prihodnje.

Valute

Na valutnih trgih je v zadnjem mesecu prišlo do hitrih krepitev ameriškega dolarja glede na ostale najlikvidnejše valute na svetu. Krepitev dolarja je bila pričakovana in se bo verjetno še nadaljevala na temelju skorajšnjega začetka dviga obrestnih mer s strani ameriške centralne banke. Analitiki Admiral Marketsa predvidevajo, da bi morala krepitev biti najmočnejša ravno v razmerju na euro, saj obstaja realna možnost, da bo evropska centralna banka sprejela dodatne ukrepe, ki bi lahko še dodatno znižali obrestne mere.

Delnice

V zadnjem mesecu so indeksi na razvitih tržiščih, kot sta ameriški in nemški, v nekaj primerih dosegli rast in ponovno slabitev v razponih večjih od 5% in so se po dolgem premore stagnacije ponovno začeli premikati v rastočem trendu in dosegajo nove rekordne vrednosti. V pričakovanju na predvidene spremembe v monetarni politiki v ZDA, se pričakuje da bodo vrednosti delnic in indeksa v naslednjih letih rastli po precej nižjih vrednostih, kot je ta bila do sedaj.

Nafta

Cena nafte še naprej izgublja vrednost. Kljub pritožbam mnogih držav, da cena preprosto ni več vzdržna se niti ena izmed njih do sedaj ni odločila za zmanjšanje rekodno visokih proizvodnjih kapacitet, saj bi se na ta način še dodatno zmanjšali že tako nizki prihodki od prodaje nafte. Zaloge nafte so prav tako na rekordno visokih ravneh, zato mnogi špekulantje pričakujejo dodaten padec cene. Dogodek, ki bi lahko spremenil nastalo situacijo na trgu je prav gotovo sestanek OPEC-a, ki se bo odvijal v začetku decembra, na katerem bi lahko celo Sudska Arabija pristala na pogoje, ki bi zajezili dodaten padec cene nafti.

Zlato

Plemenite kovine, kot npr. Zlato in srebro , vse bolj izgubljajo svoj sijaj. Cene ne prenehajo padati in se nahajajo na večletnih minimumih. Glede na pričakovano rast obrestne mere v ZDA, ki bi lahko trajala več let, se vse več lastnikov zlata odloča za prodajo in investiranje denarja na varčevalne račune, ki bodo prinesli vsako leto določene dobičke skozi obrestne mere. Obstaja zelo velika verjetnost, da bo cena zlata s sedanjih 1070 dolarjev za unco padla na 1000 dolarjev za unco.

Za Admiral Markets:

Jure Maučec


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.