Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Bo dolar še naprej izgubljav vrednost?

Maj 15, 2017 16:23

Investitorji na finančnih tržiščih se pogosto obnašajao neracionalno - kupujejo instrumente, ki so precenjeni in prodajajo podcenjene. Valutno tržišče ni nobena izjema za tovrstno dogajanje. Običajno se tečaj valut iz neracionalnih razlogov začne premikati. Mnogi menijo, da je ravno sedaj tak trenutek za ameriški dolar. Kljub odlični gospodarski situaciji v ZDA se dolar že več mesecev izgublja vrednost. V tablici smo pripravili podroben rpegled spremembe, glede na ostale valute.

Krepitev valut v razmerji z USD od začetka leta 2017.

EUR

+4,2%

GBP

+4,7%

CHF

+2,0%

JPY

+3,3%

CAD

-1,6%

AUD

+3,0%

NZD

-0,4%

Slabitev dolarja je na prvi pogled nelogična, sploh če spremljamo obrestno mere, ameriška centtralna banka je med edinimi centralnimi bankami razvitega sveta, ki dviguje obrestno mero, kar pomeni da se bolj splača držati denar v dolarjih, kot v drugih valutah.

Ali obstaja dober razlog za slabitev dolarja? Analitiki Admiral Marketsa menijo, da obstaja! Investitorji na finančnih trgih namreč kupujejo prihodnost, saj denar vlagajo na podlagi predvidenega gibanja cen/ tečajev v bodočnosti.Čeprav je gospodarska situacija v ZDA relativno dobra, glede na ostale razvite dele sveta, je ta informacija že vključena v ceno trenutnega tečaja. Dolar se je namreč več let krepil v razmerju na ostale valute in se občasno nahajal na najvišjih zgodovinskih točkah. Po mnogih modelih analiz poštene vrednosti dolarja pa je trenutno precenjen na podlagi predvidanja cen v bodočnosti.

Čeprav je gospodarska situacija v ZDA relativno dobra, glede na osale razvite dele sveta, je ta informacija že vključena v ceno trenutnega tečaja. Dolar se je namreč več let krepil v razmerju na ostale valute in se občasno nahajal na najvišjih zgodovinskih točkah. Po mnogih ana

Stopnja inflacije je v zadnjih mesecih v določenih gospodarstvih začela hitro rasti, zato so določene centralne banke, kot sta npr. britanska in evropska, že začela dajati znake da bodo v bližnji prihodnosti prisiljene dvigovati obrestne mere. Investitorji menijo, da se bo zaradi tega počalo povpraševanje po britanski in evropski valuti, saj bodo višje obresti prinašale večje donose v kolikro bomo imeli sredstva v teh valutah. To je tudi razlog, sicer malo parodoksalen, da valute v večini razvitih držav pridobivajo na vrednosti glede na dolar.

Dolar se je več let krepil na podlagi pričakovane hitrejše rasti obrestnih stopenj v ZDA, zato je pričakovatu tudi večletno slabitev ob obrnejni situaciji.

Analitiki Admiral Marketa menijo, da boo valute kot sta npr. evro in britanski fund glede na dolar pridobile od 5-10% do konca letošnjega leta.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.