Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Ameriškemu dolarju vredost pada, Bitcoinu pa raste - naključje?

November 27, 2017 14:17

V preteklem mesecu je ameriški dolar postal šibkejši v primerjavi z večino svetovno najbolj trgovanih valutnih parov. Menjalni tečaj EUR / USD na platformi Admiral Markets v času pisanja analize je 1.1930, kar je približno 3% nad ravnijo na začetku meseca.

Kateri so razlogi za oslabitev ameriške valute?

Razlog za nihanje valut Forex ni toliko povezan z dogodki v Združenih državah, kot v drugih državah. Gospodarska rast in stopnja inflacije v pomembnih svetovnih gospodarstvih, kot so Nemčija, Francija, Britanija in Japonska, namreč pospešeno rastejo. Kot rezultat tega, centralne banke teh držav že objavljajo ali so že začele z zožitvijo monetarne politike. Zlasti začenjajo sprejemati ukrepe, ki vodijo k rasti obrestnih mer v svojih gospodarstvih.

Z naraščanjem obrestnih mer obstaja interes za ohranjanje kapitala v eni valuti in zaradi pričakovanj hitre rasti obrestnih mer za EUR, GBP in JPY se trenutno v te valute prenaša kapital v vrednosti milijarde dolarjev . Posledica tega je njihova krepitev proti ameriški valuti.

Ob istem času. Bitcoin - kriptovaluta, tudi pridobiva na vrednosti.

Najbolj verjeten vzrok zadnje rasti cene je zamuda "vilice", tj. Delitev bitcoina na dve kriptovaluti. Do razdrtje je prišlo zato, ker je del skupnosti Bitcoin želel uvesti nova pravila v protokol tega , ena od posledic pa bi bila lahko možnost mininga bitcoina na osebnih računalnikih, v nasprotju s trenutnim položajem, v katerem se rudarstvo najbolj izplača samo na Islandiji in na Kitajskem, kjer je električna energija poceni.

Delitev-fork je bila preklicana zaradi nezadostne podpore uporabnikov Bita, ki so jih vlagatelji očitno razlagali kot še en dokaz, da ima Bitcoin svetla prihodnost. Cena Bitcoin v času pisanja na platformah Admiral Markets je 9425,00 USD, kar je za 42% več kot na začetku meseca.

Je tečaj dolarja in cena Bitcoin povezan?

Analitiki Admiral Marketsa verjamejo, da položaj dela investitorjev, ki meni da sledi neizogiben padec dolarja in popolna prevlado kriptovalut na svetovni ravni ne pije vode, zato je trenutna povezava med deviznim tečajem dolarja in Bitcoina povsem naključna. Dolar bo kmalu postal podcenjen in ponovno valuta z velikim povpraševanjem, medtem ko se bodo Bitcoin in drugi kriptovalute, še naprej premikale na podlagi špekulativnega povpraševanja. Povpraševanje po Bitcoinu je še vedno hitrejše od ponudbe, vendar zagotovo ne bo dolgoročno raslo tako hitro. Verjetno je, da se bo v prihodnjih mesecih obrnilo. Vendar pa se s trgovanjem s CFD-ji na valute in kripti lahko zaščiti pred morebitnim padcem vrednosti ali celo ustvarite dobiček pri padcu cene z uporabo "prodaje na kratko".


Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.