Admiral Markets skupina je sestavljena iz naslednjih podjetij:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo s strani UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Vzvod vse do:
    1:30 za maloprodajne vlagatelje,
    1:500 za profesionalne vlagatelje
  • FSCS varstvo
  • Politika zaščite pred negativnim stanjem
NADALJUJTE
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.
Izberete enega izmed regulatorjev in prikazale se vam bodo ustrezne informacije na spletni strani. Če želite prikazati informacije za različne regulatorje, izberite.

Ali bo ECB ukrepal ob krepitvi eura?

September 04, 2017 14:38

Od začetka leta se je evro v primerjavi z ameriškim dolarjem povečal, kar za 15% in je tečaj v času pisanja analize na platformah Admiral Markets 1,1910, kar je najvišja raven v zadnjih dveh letih in pol.
Velika sprememba deviznega tečaja evra lahko negativno vpliva na gospodarski razvoj v evroobmočju. Vsi ostali evropski proizvodi in storitve so namreč v tujini za 15% dražji, medtem ko je uvoženo blago v Evropi 15% cenejše. To bi lahko povzročilo strm padec izvoza in povečanje uvoza, ter posledično množično zmanjšanje proizvodnje v državah evroobmočja.


V tem primeru, vedno več analitikov in vlagateljev na finančnih trgih od predstavnikov Evropske centralne banke pričakuje, verbalno posredovanje, ti. komentar, da jim ni všeč krepitev evra in da bo sprejela ukrepe za upočasnitev ali ustavitev krepitve evropske valute.


Ali bo ECB tudi dejansko posredovala?

Del udeležencev na trgu Forex je pričakovalo, da bo predsednik Sveta guvernerjev ECB, Mario Draghi, dal pripombe o vrednosti tečaja, dal že na svojem zadnjem javnem govoru, pred približno dvema tednoma na tradicionalnem simpoziju centralnih bank v ZDA, Jackson Hole-u. Draghi je bil v svojem govoru nenavadno optimističen in dejal, da se je položaj v Evropi bistveno izboljšal, vendar ni komentiral tečajev, kar je povzročilo dodatno krepitev evra.


Nova priložnost za komentarje je v četrtek, 7. septembra, ko poteka redna seja upravnega odbora Evropske centralne banke, na kateri se odloča o denarni politiki. V prevodu, to pomeni, da centralni bankirji odločajo o višini obrestnih mer in nadaljevanju vbrizgavanja 60 milijard evrov mesečno v finančni sistem.
Obrestne mere zagotovo ne bodo spremenjene, zato se bodo investitorji in špekulantje osredotočili na pripombe o trajanju programa, ki je predviden do konca leta 2017, kar je le še nekaj mesecev, običajna praksa centralnih bank je, da v naprej sporočajo večje spremembe v monetarni politiki.
Ker se gospodarske razmere na stari celini izboljšujejo, vedno več vlagateljev pričakuje, da bo ob koncu leta dejansko prišlo do resnega zmanjšanja vbrizganaja denarja v sistem. To bi bil dokončni znak, da je krize v Evropi konec, na podlagi tega, bi se lahko evro še okrepil.


Mnenje analitikov
Analitiki Admiral Marketsa, menijo, da na tem sestanku ECB ne bodo neposredno komentirati tečaja evra, ampak da bodo indici pokazali ukrepe na podlagi katerih bodo vlagatelji lahko začasno znižali tečaj. Možno je, da bo ECB odložil objavo o zaključku programa injiciranje denarja za en mesec ali dva, kar bo verjetno pripeljalo do zapiranja dela nakupnih špekulativnih pozicij, ki so se odpirale v zadnjih mesecih. Vendar pa je treba upoštevati, da bo korekcija razmeroma plitva in kratka. Ne smemo pričakovati padca menjalnega tečaja EUR za več kot nekaj odstotkov in več kot nekaj mesecev. Po tem bo verjetno še naprej krepila evropska valuta.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitik

Opozorilo: Zgoraj navedene analize so izključno mnenje avtorja in niso investicijski nasveti, ampak so namenjeno informiranju in izobraževanju na finančnih trgih. Vsaka odločitev o nakupu ali prodaji posamezne valute, mora biti tako izključno vaša.Opozorilo o tveganju

CFDji so kompleksnih instrumentov in prinašajo visoko tveganje hitre izgube denarja zaradi uporabe vzvoda. 83% maloprodajnih investitorjev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji tem ponudniku. Morate dobro razmisliti ali razumete, kako delujejo CFDji in ali si lahko privoščite, da prevzamejo tako veliko tveganje za izgubo svojega denarja.